torstai 26. heinäkuuta 2012

Kodinkoneiden upotus

Käytiin miehen kotiin tullessa raksalla katsomassa, että mitä siellä on nyt eilisen ja tämän päivän aikana tehty. Ja olihan sinne taas noussut uusia väliseiniä.

Saunan ja olohuoneen välinen seinä on noussut pystyyn, samoin kuin pikkumakkareiden seinät ja työhuoneen seinä.




Keittiö-olohuone on melko iso tila, kun nyt sen näkee todellisessa koossa!



Suihkuseinämää. Kattoa madalletaan vielä ja halusinkin, että tuota seinämää vähän vielä lyhennetään, sillä tuommoisenaan katon ja tuon seinämän väliin jää ainoastaan 30cm mikä mun mielestä tekee siitä vähän oudon näköisen. Isompi aukko avartais tilaa.


Viisi neliötä luksusta, eli vaatehuone!




 Kuten aikaisemmin varmaankin mainitsin, tulee meillä kodinkoneet upotettuna lauteiden alle. Eli käytännössä tuon alhaalla olevan seinän etupuolelle ja tuo takaosa on saunaa.


Tämän idean löysin Helmiä ja Liljoja blogista ja sainkin luvan käyttää blogista muutamaa kuvaa täällä havainnollistamassa tuota kotelointia ja lopputulosta.

www.liljahelmi.blogspot.fi/

Eli tämmöinen on sitten lopputulos kodinkoneitten osalta. Meillä tulee vielä koneiden molemmille puolille koneiden korkuiset kaapit, joihin saa toiseen kuiville pyykeille korin ja toiseen esimerkiksi pesuaineita. Minusta todella loistava idea ja hyödyntää hienosti hukkaneliöitä, joita lauteen alla on. Tällä säästetään nyt yhden korkean kaapin verran tilaan.

www.liljahelmi.blogspot.fi/

Tässä vielä meidän kaksi pienempää makkaria. Veetin makkari tulee varmaan tuohon vasemmalle.

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Raksasiivousta

Raksalla on taas työmiehet olleet ahkerina ja väliseiniäkin oli jo pystyssä!
Tuohon seinän taakse tulee pesuhuone.


Näkymää eteisestä keittiöön ja ruokailutilaan.

 Kodinhoitohuone ja sauna. Muutama seinäkin jo pystyssä.

Keittiön ja olkkarin seinät.
Ulkoakin näyttää jo hyvältä. On räystäslaudatkin paikoillaan eikä tuolla varaston seinässä ole enää semmoista reikää ylhäällä vaan laudat paikoillaan. Eilen valittiin jo pihavalaisimia, kun piti päättää niiden paikkoja :)

Minä siivosin sisällä ja mies ja Veeti pihalla. Lopuksi pinottiin yhdessä kaikki ylimääräinen puutavara lavojen päälle.
 

Veeti oli myös apuna ja kantoi pikkupuita pinoon :)
 



Kyllä tuolla puumäärällä taitaa polttaa useamman pesällisen!

torstai 19. heinäkuuta 2012

Katto pään (tai talon) päällä

Raksalla on taas tapahtunut hurjaa vauhtia edistystä! Nämä kattotuolikuvat on otettu tiistailta.



17.7.2012

17.7.2012  
Ja tänään se näytti jo oikealta talolta kattoineen päivineen!

19.7.2012
 




Käytiin siivoilemassa roskia (joita muuten syntyy näemmä älyttömiä määriä) ja otettiin Veetille leluja mukaan, että se malttaisi pysyä edes vähän paikoillaan eikä juoksisi naulaisiin lautoihin pahki. No, kiinnostihan ne lelut ainakin sen kaksi minuuttia. Sitten sainkin pikkuapulaisen pinoamaan mun kanssa laudanpätkiä :)


Ihan uskomaton määrä tulee tuommoista turhaa puujätettä. Seassa oli semmoista paksua, sileää lautaa ja mietin jo, että mihinkähän sitä voisi jatkokäyttää, kun olisi sääli polttaa niin hyvää tavaraa! Näillä jätepuilla varmaan lämmittää takkaa ja paljuakin useamman kerran. Tuo jätesäkki vasemmassa reunassa on kahdensadan litran vetoinen ja se on jo täynnä pikkupaloja lautaa.



maanantai 16. heinäkuuta 2012

Se on pystyssä

Niin se vaan aika kiitää ja meidän talo oli kattoa vaille pystyssä tänään! Perjantaina tuli tosiaan elementit ja tänään ne oli laitettu paikoilleen. Huomenna vielä säätävät tuota runkoa ja sitten aletaan laittamaan katto pään päälle. Nythän se näyttää jo ihan kohta oikealta talolta!





Alemmassa kuvassa näkyy sisältäpäin meidän ihanan korkeat olkkarin ikkunat, jotka yltävät maasta melkein kattoon.





Talo on kertaalleen jo maalattu eli tuo on se väri, mikä siihen jää. Väri on tuollainen vaaleanharmaa ja sitten nuo kapeammat laudat tulee ihan tumman harmaalla jossain vaiheessa. Pitäisi vaan löytää täydellinen tummanharmaa, joka ei näyttäisi tummansiniseltä!




lauantai 7. heinäkuuta 2012

Sohva, sohvempi, sohvin...

Lähes kaikki vanhat huonekalut nykyisestä asunnosta siirretään myös uuteen, mutta jossain vaiheessa täytyy ostaa uusi sohva. Nykyinen on "hieman" kulahtaneen näköinen ja toisesta käsinojasta on joku tuki tippunut tai painunut sisään ja se on lommolla :|

Uuden kodin keittiö-olohuone on melko iso neliömäärältään ja sinne tarvisi myös melko ison sohvan. Sohva saisi olla kulmamallia, että se rajaisi hieman tuota ruokailutilaa olohuoneesta. En nyt löytänyt yhtäkkiä isona tiedostona olevaa kuvaa meidän pohjasta, joten tässä tämmöinen kärpäsenkakka, johon yritin hienosti ihan Paintilla hahmottaa tuota sohvan paikaa :) Eli sohva saisi tulla tuolle ikkunaseinälle sekä tuohon ruokailutilan ja olohuoneen väliin. Työhuoneen vastaiselle seinälle tulee televisio ja takan viereen varmaan nuo Ikean hyllystöt, mitkä meillä täällä on.


Netistä olen yrittänyt katsella, että millaisen sohvan haluaisin. Monissa on ärsyttävän paljon noita selkätyynyjä ja ne ovat semmoisia muhkeita. Itse haluaisin tuommoisen selkeämmän näköisen ja mielellään semmoisen, mikä ei maksa tonneja. Ajateltiinkin, että odotetaan joku sopiva alennus ja haetaan sitten vasta sohva, kun sillä ei niin  kiire ole.
Alla muutamia malleja, mitkä voisivat sopia meille.
Ensimmäisenä Stemman Jimmy-kulmasohva. Meillä ei ole koskaan ollut mitään Stemmasta, joten laadusta en osaa sanoa? Tämä olisi kivan yksinkertainen, tosin kuvan kangas taitaa olla ruskea ja haluaisin varmaan tumman harmaan, kuten nykyinenkin on.

stemma.fi

Tämä on myös Stemmasta, Oona-kulmasohva. MElko samanlainen edellisen kanssa, mutta ehkä vielä kivempi.
stemma.fi
Tämä vaaleanharmaakin voisi olla ihan kiva väri. Sohva on myös Stemman Polo. Tässä olisi sitten jo vähän erityylinen. Toisaalta saattaisi olla ehkä liian leveä tuo keittiötä vasten tuleva osa? Pitäisi katsoa mitat. Tässä on kuitenkin kivasti yhdistetty tuommoinen rahimainen osuus ja kuitenkin pieni kulma! Tässä olisi parempi löhötä kuin edellisessä ;)

asko.fi


Hieman vastaava löytyy Askolta eli tämä Airton. Tosin tässä tuo isompi rahiosa pitäisi saada ehdottomasti toiselle puolelle. Mitä enenmmän näitä kuvia katselee niin sitä kivemmalta alkaa vaikuttaa tuollainen vaaleammankin harmaa.

Viimeisenä Pohjanmaan mallistosta Domino-sohva. Tämä on varmasti arvokkain näistä, koska on Pohjanmaan vamistama. Mutta ei pahan näköinen tämäkään. Tosin istuinosat näyttävät jotenkin kamalan lyhyiltä? Ei kovin löhösohva.
asko.fi

Tämmöiset pikagoogletuksella löysin. Jospa se oikea osuisi sitten kohdalle, kun sen aika on. Pitäisi vaan osata ostaa sitten semmoinen sohva, jota ei heti tarvisi olla vaihtamassa.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Sisustusmietteitä

Olen tallennellut koneelle erilaisia sisustuskuvia, joissa on jotain elementtejä, jotka miellyttävät minua ja joita ehkä haluaisin meidänkin taloon. Tässäpä siis iso pläjäys kuvia ja ideoita :)

Ensimmäiseksi pari takkaa. En ole osannut vielä päättää, että millaisen takan haluaisin. Kriteereinä yksinkertainen muotoilu sekä melko kapea, että ei vie ihan kamalasti tilaa olohuoneesta. Tämmöinen pelkistetty valkoinen miellyttää silmää, mutta en osaa päättää, että haluaisinko tuommoisella osittaisella laatoituksella, kokonaan laatalla tai rapattuna. Onkohan tuommoinen rapattu valkoinen kamala pitää puhtaana kun se pinta on epätasainen?


Alla melko samanlainen, mutta tässä ei ole tuota kaakelia. Valitettavasti en muista, että mistä olen nämä kuvat kopioinut :(


Sitten muutama kylppärikuva. Ensimmäinen kaluste on Element 1000 allaskaappi altaalla. Kivan yksinkertainen ja jotain tämäntyylistä meille varmaan tuleekin. Joko tällaisella altaalla tai sitten malja-altaalla.


Myös seuraavassa vessassa on ihanan pelkistetty allaskaappi. Vain yksi laatikko! Mutta toisaalta en halua vetimiä ja kaksi laatikkoa olisi varmasti kätevämpi vaihtoehto. Myös tumma laattaseinä valkoisen kaverina on hieno! Aluksi ajattelin, että meidän vessasta tulisi valkoinen, mutta nyt tekisi mieli kyllä laittaa joku tumman harmaa tai musta maali yhdelle seinälle :)

kastelli.fi
Meille tulee myös tuollainen lasiseinä saunaan. Tosin se on molemmilla puolilla ovea, mutta samalla lailla kuin tuossa, että vain puolesta välistä seinää eikä kokonaan. Värimaailmakin on melko sama mitä meille olen harkinnut eli tummaa ja valkoista. Tosin kattokin tulee meille tummana samoin kuin sauna. Saa sitten tunnelmoida :) Suihkuiksi ja hanoiksi ollaan harkittu Damixan hanoja. Onko kenelläkään kokemusta merkistä? Itselle se oli aivan outo, ennen kuin sain kuvaston.

kastelli.fi
Tässä kylpyhuoneessa on nyt semmoinen allaskaappi, mikä on eniten mun näköinen. Tarjous ollaan kysytty nyt vasta Petralta ja niillä levein vaihtoehto oli 80cm eli ei onnistunut tuommoinen yhtenäinen. Muutenkin tuntui, että siellä ei oikein ollut mitään, mitä olisin halunnut. No, kesälomalla voi kysellä sitten tarjoukset muista paikoista. Tai on meillä tarjouspyyntö Sievin kalusteella vetämässä. Heiltä saisi ainakin tuommoista pidempää allaskaappia. Onko teillä lukijoilla uutta keittiötä ja kiinnostusta jakaa vähän tietoa, että mistä olette ottaneet ja risuja ja ruusuja ko firmalle?

asuntomessut.fi
Sitten päästäänkin lempihuoneeseen eli keittiöön. Alla olevat kuvat pääosin asuntomessujen sivuilta, muihin laitan osoitteen mistä on otettu.

Haluaisin täysin valkoisen keittiön ja mielellään vielä kiiltävänä. Vetimiä en myöskään halua, jotta ilme pysyisi mahdollisimman yksinkertaisena. Tässä muutamia kuvia keittiöstä, jotka osittain täyttävät nämä kriteerit.


Täss tosin on tumma alaosa, mutta muotokieli on sitä, mitä keittiöltä haluan.




Tämä keittiö on muodoltaan lähes samanlainen kuin meidänkin keittiö! Laitan jossain vaiheessa ensimmäiset keittiösuunnitelmat tänne näkyviin. Meille tulee samalla lailla vasempaan reunaan pakastimet ja tuo mikro/uunikaappi. Nurkkakin jää samalla lailla, joten haluaisin sinne mahdollisesti tuommoisen rulokaapin. Tiedättekö niitä toimistokaappeja, jotka aukeavat rullaten tuonne ylös kaapin sisälle. Tuohon kaappiin tulisi kaikki pienet sähkötarvikkeet, kuten vedenkeitin ja kahvinkeitin esimerkiksi. Petralla rulokaappia ei ollut, joten se korvattiin kahdella tavallisella ovikaapilla, mutta niiden ovet aukeavat vähän vaikeasti tuonne seinään päin.
 
kastelli.fi
 Myös yläkaapit meille tulee tuollalailla, tosin kahdet matalat päällekkäin. Ja saareke meillä on myös tuossa edessä, joten melko samanlainen keittiö tulee olemaan kuin tämä, mutta valkoisena.

kastelli.fi
 Sitten päästäänkin näihin ihan valkoisiin keittiöihin. Meille tulee kuitenkin varmaan keittiöön tumma laatta ja mahdollisesti harmaa päätyseinä, että kaapit vähän erottuvat seinästä.

asuntomessut.fi
Tässä alla on nyt vähän samanlaiset keittiön yläkaapit mitä meille mahdollisesti tulee. Eli kaksi päällekkäin. Kaapit tosin ovat leveämmät kuin nuo.

asuntomessut.fi

asuntomessut.fi

Siinäpä sellainen pläjäys. Varmaan melko hyvin noista saa selville mun sisustusmaun :)