perjantai 28. syyskuuta 2012

Maalipähkäilyjä

Maalipähkäilyä

Viime viikonloppuna käytiin hakemassa kaupasta muutama maalitötsä kokeeksi ja käytiin sit suorittamassa raksalla pientä koemaalausta. Tarkoituksena oli löytää se täydellinen valkoinen, joka ei ole liian keltainen, mutta toisaalta ei myöskään liian valkoinen. Siinäpä haastetta kerrakseen. Nettiä tuntikausia surffailtuani päädyin siihen, että otetaan maali NCS S 0502 Y, mutta poistetaan tuosta keltaisuutta. Tuo on siis sama maali, millä listat maalataan eli listavalkoinen tutummin. Tämmöisen vinkin löysin All you need is white- blogista. Rautakaupassa myyjä tiesi kuitenkin kertoa, että voisimme ottaa suoraan valmiin maalin NCS 0502Y eli sama maali ilman sitä S-kirjainta eli tässä keltaisen korvaa okra ja lopputulos on vähemmän keltainen.

Hieman vaikeaa on saada kuvattua tuota valkoista maalia pohjavalkoisen maalin päälle vedettynä, mutta sitä on nyt tuon harmaan vieressä ikkunaseinällä :) Ainakin pienenä alueena näytti hyvältä, ei ollut keltainen, mutta listat eivät siinä rinnalla näyttäneet yhtään keltaisilta.



Toinen erittäin vaikea maalisävy löytää on rehellinen harmaa, joka ei taittaisi siniseen eikä ruskeaan. Päädyttin valmiiseen maalisävyyn M497 Tuhka. Maalasimme sillä pienen palan keittiön takaseinää ja ainakin omaan silmään tuo näyttää melko puhtaan harmaalta. Harmaalla tulee tuo keittiön takaseinä sekä luultavasti kodinhoitohuoneen yksi seinä. Muut seinät ovat valkoiset.


Tässä kuvassa vähän näkyy se, että eroavat nuo valkoiset kuitenkin sen verran toisistaan, että kuvassa näkyy selvä raja siinä, missä maalisävy vaihtuu. Tänään meillä on vedetty lattiaan joku ihmeellinen itsestään tasoittuva aine ja ensi viikolla aletaan tekemään sisäkattoja.

perjantai 21. syyskuuta 2012

Kuulumisia pitkästä aikaa

Raksallakin on alkanut taas tapahtua ja seiniä on pohjamaalattu! Käytiin tällä viikolla myös etsimässä maaleja ja ostettiinkin pari näytepurkkia. Suditaan niitä nyt viikonloppuna seiniin ja katsotaan, että miltä näyttää. Lisäksi käytiin etsimässä laattoja ja kyllähän me jotakin vaihtoehtoja löydettiinkin.



Tilat alkavat näyttää entistä avaremmilta, kun seinät ovat vaaleat.


Takkakin on tällä hetkellä jo täydessä korkeudessa ja piippukin paikoillaan. Vielä päällinen puuttuu.
 


Myös sadekourut on asennettu paikoilleen. Valittiin valkoisten sijasta mustat kourut, jotta ne eivät ajan saatossa menisi niin likaisen näköiseksi ja hyvin tuo musta kouru jää melko huomaamattomaksi kun on musta katto.


Myös lumiesteet on laitettu paikoilleen.

Nyt vielä hetki Veetin kanssa oleskelua ja sen jälkeen taidan katsoa koko illan jotain hömppää nauhalta!

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Rimoituksia

Torstaina meidän terassitkaiteet ja autotallin rimoitukset saatiin paikoilleen, mutta en ole muistanut laittaa tänne kuvia lopputuloksesta!






Takaterassille tuli toistaiseksi vain tuommoinen pieni pätkä kaidetta, koska tuo isompi osa on avoterassi. Pitää katsoa sitten myöhemmin, että kaipaako sille paljulle jonkinlaista suojaa. Vielä kun ei naapureita ole, niin ei ole pakko sitä nyt tehdä.



Myös muurari rantautui raksalle viime viikolla ja aloitteli hommat. Kuulemma ihan rennon oloinen kaveri, lauleskelee miehen puheiden mukaan melko isosti radion tahtiin töitä tehdessään, koska laulu kuuluu pihalle asti :) Ja ilmeisesti jossain vaiheessa saadaan toisen puolen naapuri samaisesta muurarista!